Projekt Skyfall er for alvor kommet i gang: Hvad kan du forvente af FOF i skyen?

8. marts 2022

Projekt Skyfall er for alvor kommet i gang: Hvad kan du forvente af FOF i skyen?

 

Softværkets store udviklingsprojekt, der skal flytte Forsyning|FOF op i skyen, skrider hastigt fremad. Vi arbejder lige nu hårdt på at gøre løsningen til en fantastisk oplevelse for vores brugere og ser frem til at tage de første dele af det nye system i brug i løbet af 2023.

 

På Softværkets årsmøde i august 2021 kunne vi fortælle om vores nye store udviklingsprojekt, Projekt Skyfall. Projektet skal flytte Forsyning|FOF op i skyen, hvor det bliver baseret på Microsoft Business Central. I samme ombæring får systemet en mere moderne og brugervenlig brugergrænseflade.

 

I løbet af næste år kan man som Forsyning|FOF-bruger se frem til, at vi i Softværket stille og roligt begynder at ibrugtage den nye løsning. Overgangen til det nye system bliver dog ikke fra den ene dag til den anden, forklarer Morten Askholm, der er projektleder på Skyfall. Det gør, at man som bruger får tid til vænne sig til de nye funktioner i stedet for at blive overrumplet lige fra begyndelsen.

 

- Vi udvikler først finansdelen, hvorefter kunderne langsomt flyttes over på den nye løsning, så de i starten vil skulle arbejde både i den og det gamle Forsyning|FOF. Man vil derfor i løbet af 2023 komme i gang med at arbejde i en kombination mellem det gamle og det nye system, siger han.

 

Den nye platform skaber grundlag for at udvikle brugeroplevelsen

Kort sagt betyder Forsyning|FOF i skyen, at vi får en nyere platform og ny teknologi sammenlignet med vores nuværende udviklingsplatform. Det gør, at vi er bedre stillede, når vi skal udvikle den bedst mulige løsning til vores kunder og brugere.

 

Produktansvarlig Lars Lilleør forklarer, at projekt Skyfall giver mulighed for at se vores nuværende Forsyning|FOF efter i sømmene:

 

- Vi er på denne rejse med en fornyelse af Forsyning|FOF meget opmærksomme på, hvor vi kan lave en bedre udgave af det Forsyning|FOF vi kender i dag og som på sigt kommer til at give mere værdi for vores kunder og brugere både i forhold til funktionalitet, integrationer og brugeroplevelse, forklarer han og fortsætter:

 

- Fornyelsen af Forsyning|FOF er i gang og vi glæder os til at tage vores kunder og brugere med på rejsen. Vi har en ambition om at samle forretningsgange og skabe overblik og automatisere, hvor det giver mest værdi til vores brugere.

 

I det hele taget forventer Lars Lilleør, at brugerne af Forsyning|FOF får nogle bedre arbejdsgange, og håber på, at langt flere opgaver i systemet kan automatiseres.

 

- Trivielle opgaver skal være langt mindre tidskrævende, end de er i dag, understreger han.

 

 

Brugerne bliver klædt godt på til skiftet

Softværket yder selvfølgelig den samme gode service, vores kunder kender os for, når vi flytter Forsyning|FOF op i skyen. Derfor kan man forvente, at man er blevet trænet, uddannet og godt klædt på i det nye system, inden man bliver overflyttet.

 

- Noget af det arbejde, vi også påbegynder nu, er at forberede og planlægge flytningen af kunderne. Vi undersøger derfor uddannelsesbehov og -materiale og kigger på, hvordan vi bedst kommunikerer ud om brugen af det nye system, siger Morten Askholm.

 

Selvom Forsyning|FOF flytter op i skyen, betyder det på ingen måde, at integrationen med alle Softværkets andre løsninger forsvinder. Har du for eksempel Forsyning|BI, kan du altså forvente, at samspillet mellem dine løsninger fortsat vil være det samme.

 

 

Status på projektet

Projekt Skyfall startede for alvor op i oktober måned sidste år, og indtil nu har arbejdet primært stået på at klargøre den underliggende løsning i skyen, som det nye Forsyning|FOF skal bygges på. Morten Askholm giver en status på projektet:

 

- Vi er lige nu i gang med to sideløbende dele af projektet. Vi udvikler først og fremmest finansdelen af Forsyning|FOF og arbejder derfor på at flytte data fra det gamle til det nye system. Derudover kigger vi på en ny løsning til elektronisk dokumenthåndtering (EDH) ud fra de fremtidige krav til funktioner, fortæller han.

 

Det næste skridt i Projekt Skyfall er ifølge projektlederen, at man lægger sig fast på en EDH-løsning. På finanssiden skal der kobles en brugergrænseflade på – dermed arbejder man på at udvikle, hvordan skærmbillederne skal se ud.

 

Ikke mindst arbejdes der også på at vurdere, hvad det kræver af omkringliggende processer eller systemer, for at man som bruger får gode hverdagsoplevelser i det nye Forsyning|FOF.