Nye funktioner i GIS forbedrer brugeroplevelsen

14. november 2022

Nye funktioner i GIS forbedrer brugeroplevelsen

De nyeste tiltag i Forsyning|GIS Web og Desktop gør det nemmere at planlægge ledningsrenoveringer, danne styklister og få overblik over eftersynsrapporter.

 

Ledninger kan nu inddeles med farver efter alder

I Forsyning|WebGIS kan du få vist dit ledningsnet med en farveinddeling ud fra alderen på dine ledninger. Det gør det let at overskue geografisk, hvor der snart er brug for renoveringer.

Samtidig får du et hurtigt overblik over status og stand på dit ledningsnet. Visningen inddeler ledninger i ti-års intervaller, som beregnes ved at dags dato fratrækkes etableringsdatoen.

Det betyder, at visningen opdateres løbende – og dermed har du et altid opdateret overblik over dit ledningsnets alder.

   

Nu er det langt nemmere at danne overskuelige styklister

Vi har gjort dannelsen af styklister mere brugervenlig med et nyt styklisteværktøj i WebGIS.

Værktøjet åbner op for, at styklister fra Forsyning|GIS bedre kan understøtte bestillinger af materiale til konverteringsprojekter eller ledningsrenovationer. Du tegner nemlig blot området/områderne, der ønskes en stykliste for, med værktøjet ”opret objekt”.

I dialogen kan du sortere på Status og Ejerskab. Du kan herefter give styklisten et navn og indtaste en e-mailadresse. Styklisten tilsendes den ønskede mailadresse indenfor 2 timer.

De nye styklister kan desuden tælle samlinger sammen, hvis du også har brug for det, når du bestiller materialer. Dette forudsætter dog, at du har anvendt samlingskataloget i Forsyning|GIS.

Du tilgår det nye styklisteværktøj via knappen ”tegneværktøj”, som findes i værktøjslinjen i højre side.

     

Se eftersynsrapporter i Forsyning|GIS Web og Desktop

Har du tilvalgt Eftersynsapp, kan du nu se status og rapporter på eftersyn direkte i både Web og Desktop.

Det giver dig en mere fleksibel adgang til eftersynsrapporter, og dermed bliver det nemmere at datadele mellem medarbejdere i marken og på kontoret.

Det betyder desuden, at du har adgang til oplysninger om eftersyn, mens du ledningsregistrerer.

Du trækker info om et eftersyn ved at klikke på ikonet. Når du trykker på ”Se detaljer”, kommer du videre til selve rapporten.

 

I Desktop finder du eftersynsrapporten under fanebladet Dokumenter på en brønd eller et skab.