Ny internet browser i Forsyning|Hosting

15. juni 2020

Ny internet browser i Forsyning|Hosting

I dag benytter vi Microsofts Internet Explorer som internetbrowseri Forsyning|Hosting. Internet Explorer er er en aldrende browser med snart 20 år på bagen, og den er definitivt på vej på pension. Vi har valgt Microsofts nye browser Microsoft Edge som ny standardbrowser i Forsyning|Hosting.

Vi har valgt ”Microsoft Edge” som ny standardbrowser i Forsyning|Hosting.

 

Valget af browser er sket ved at afveje ønsket om fleksibilitet og brugervenlighed mod ønsket om høj sikkerhed i Forsyning|Hosting. Dette er en svær balancegang, idet de to ønsker til en vis grad er hinandens modstykker. Derfor har vi forud for valget foretaget en række tests af forskellige browsere, ligesom vi har haft udvalgte kunder til at bistå med test.

 

Microsoft Edge benytter samme ”motor” som Google Chrome, og ligner derfor denne browser til forveksling. Funktionelt er der også kun få forskelle mellem de to løsninger. I modsætning til Google Chrome, så er der i Microsoft Edge bl.a. taget højde for, at ældre hjemmesider ikke altid kan afvikles i en moderne browser.

 

I forbindelse med udrulningen af Microsoft Edge, vil der samtidigt blive set på niveauet ift. filtrering af hjemmesider. Ændringen skal ses som et led i arbejdet med at fastholde det høje sikkerhedsniveau, som Forsyning|Hosting er kendt for.
I Microsoft Edge skelnes der ikke mellem sider, der kan besøges, og sider der kan hentes filer fra. Dette gør det nødvendigt at håndtere filtreringen af skadeligt indhold manuelt.

 

Den manuelle filtrering beror sig på en liste over hjemmesider, der kan tilgås uden restriktioner. Listen med tilladte adresser har en øvre grænse, der ikke kan ændres. Det er derfor vigtigt at tage stilling til, om den / de hjemmesider,  man ønsker at tilgå, har bred, faglig interesse.

 

Har du behov for at kunne tilgå en hjemmeside, der ikke allerede er adgang til, så hører vi gerne om dette.

Udrulningen af den nye standardbrowser iværksættes med overgangen til juli måned.

 

Hvis du har spørgsmål til browservalget og/eller Forsyning|Hosting, er du velkommen til at kontakte vores Tekniske support på tlf. 76 32 12 50.