Er I parat med SIKKER@MAIL?

14. december 2018

Er I parat med SIKKER@MAIL?

Krav om kryptering af mail med følsomme personoplysninger eller fortrolige oplysninger vil fra 01-01-19 blive håndhævet af Datatilsynet. Se også omtalen på Dansk Fjernvarmes hjemmeside: https://www.danskfjernvarme.dk/for-medlemmer/persondata/aktuelt/180809krypterede-e-mails-er-nu-et-krav

DFF|EDB har, som vist på vores årsmøde, en løsning til understøttelse af dette krav. I valget af leverandør af denne løsning, har vi undersøgt markedet for sikker mail løsninger og har vurderet de mange løsninger i forhold til følgende væsentlige kriterier:

  • Sikkerhed for kryptering i alle tilfælde, uanset modtagers understøttelse
  • 2 faktor sikkerhed
  • Mulighed for at sende sikkermail til alle
  • Mulighed for at kunne kontakte forsyningen sikkert fra hjemmesiden

Løsningen DFF|EDB har valgt er baseret på certifikater, der sikrer verificering af afsender og indhold. Det betyder, løsningen vi tilbyder baseres på certifikat, der gør det muligt, at modtager kan se, at afsender er den, man udgiver sig for at være. Yderligere er løsningen til forbrugere uden sikkermail baseret på en 2 faktor nemlig, mail kombineret med sms-kode, dvs. hvis mailadressen, der sendes til er forkert, vil modtager ikke kunne åbne beskeden uden sms-koden.

Vores løsning giver derudover mulighed for, at en forbruger vil kunne sende krypteret mails til forsyningen fra forsyningens hjemmeside direkte, og uden at forsyningen først skal sende forbrugeren en mail, som så skal besvares. Denne funktion giver ingen af de øvrige sammenlignede løsninger mulighed for.

Så kort fortalt, har vi valgt at forhandle den løsning, som efter vores vurdering er mest fleksibel og brugervenlig og samtidig opfylder Datatilsynets krav.

Ønsker du at høre mere om SIKKER@MAIL løsningen, er du velkommen til at kontakte Lars Frederiksen  eller Henrik Pors.