Onlinemøder kan være et godt værktøj

30. marts 2020

Onlinemøder kan være et godt værktøj

 

Med flere medarbejdere på hjemmearbejde, er behovet for at kunne afholde videomøder med en eller flere deltagere steget. Der er mange forskellige løsninger til rådighed, og mange af disse kan man komme i gang med uden beregning. Det gælder fx løsninger som Zoom, HangOut, WebEx etc. Dertil kommer at fx Microsoft har gjort Microsoft Teams gratis i en seks måneders periode.

 

Fælles for løsningerne gælder, at de skal afvikles fra en pc med kamera, mikrofon og højttaler. Dette behøves ikke at være indbygget, men kan være eksterne enheder, der tilsluttes. Alternativt kan man også vælge at benytte en smartphone eller iPad. Anbefalingerne til anvendt it-udstyr fra artiklen ”IT-sikkerhed og hjemmearbejde” andet steds i dette nyhedsbrev gælder naturligvis også for afvikling af onlinemøder.

 

Uanset hvilket kommunikationsværktøj der benyttes, så husk at vurdere, hvilke oplysninger der deles gennem løsningen. Generelt kan det ikke anbefales at dele følsomme eller fortrolige informationer ved videodeling, chat-funktioner mv. Dette gælder i særlig høj grad ved brug af de gratis versioner, som oftest ikke er krypterede, og derfor er væsentligt lettere at hacke sig ind på og aflytte.

 

Husk at gratis versioner af kommunikationsmidler på en eller anden måde skal finansieres – det er sjældent at noget er helt gratis! Mange af løsningerne deler analytiske data med fx Facebook. Det kan være data som tidspunktet for app´ens ibrugtagning, hvilken enhed app´ens afvikles på, og hvilket teleselskab, der benyttes. Sådanne data kan bruges til fx at udforme målrettede annoncer. Men tager man sig i agt for ovenstående, så kan en løsning som fx Zoom (https://zoom.us/) være et udmærket værktøj at tage i anvendelse, både til interne og eksterne møder.